Nieuws/Lifestyle
412642
Lifestyle

Nederland heeft nog een troef op het Songfestival

Nederland heeft, naast Douwe Bob, nog een troef in handen op het Eurovisie Songfestival.

Prominent in de Belgische inzending zitten drie Nederlandse dansers/zangers, die zorgen voor het toefje die het lied naar een hoger plan tilt.

Het zijn Laurens Hagens, Melany Bhola en Kevin van der Meer, alledrie uit de stal van de Amsterdamse dansschool Lucia Marthas. Ze zijn deze week even Belg. „En als België het Songfestival wint, blijf ik voor de rest van mijn leven een beetje Belg”, zegt Bhola. De drie zijn ervan overtuigd dat België, net als Nederland, aanstaande zaterdag in de finale staat. „Dat komt mede door de zangeres, Laura, zij trekt ons mee in haar energie.”

De Vlamingen, die de inzending van onze zuiderburen dit jaar voor hun rekening nemen, hopen na zes jaar weer een goede prestatie neer te zetten. „Het Belgische lied is laid back en heeft een chille, funky feeling.”

Via een auditie in Brussel zijn de drie Nederlanders bij de Belgische Songfestivalploeg aangehaakt. „Toen ik de advertentie zag, belde ik meteen Melany op en vroeg om mee te doen”, Hagens. Van der Meer werd door een vriendin op de Belgische kans gewezen. „Een vriendin zei me: ’Is dat niet wat voor jou?’.”

Deelnemen aan het Eurovisie Songfestival vinden ze ’supervet’. „We wisten niet zo goed wat we ervan moesten verwachten, maar het is een gekkenhuis. We krijgen hier een eigen kleedkamer en het podium is megagroot, met al die belichting zelfs overweldigend. Wij kijken uit naar donderdagavond.”