Nieuws/Lifestyle
413777
Lifestyle

Spannende dag cast A Chorus Line

De cast van de musical A Chorus Line heeft een spannende dag achter de rug.

De repetities voor de nieuwe Nederlandse versie, die in november in première gaat, gaan in september van start, maar maandag werd al opgetreden tijdens de seizoenspresentatie van producent DommelGraaf & Cornelissen Entertainment .

"Het was ontzettend spannend", zegt Hans Cornelissen tegen BuzzE. "Ze hebben één keer kunnen repeteren voor ze het podium op moesten." Omdat de acteurs pas eind september aan de slag gaan met A Chorus Line, zijn velen van hen nog druk bezig met andere producties. Zo werd een danser overgevlogen uit Parijs en kwam een andere uit Wenen, speciaal voor de presentatie van maandag. "Het ging goed en dat gaf een lekker gevoel. Ik zag dat de chemie goed is", aldus Cornelissen.

Ook met de vier andere producties van zijn bedrijf is hij blij. "Het is de eerste keer dat we vijf producties brengen in één theaterseizoen en het gaat echt alle kanten op. Van een komedie als Body Language tot het toneelstuk Indecent Proposal. Dan hebben we met A Chorus Line ook nog echt een klassieker, terwijl De grote drie qua looks en zang heel mooi is en keert het theaterconcert Vive La France terug."

Impulsaankopen

Nu de producties zijn gepresenteerd, is het afwachten hoe ze bij het publiek in de smaak vallen. Hoe de kaartverkoop gaat verlopen, is volgens Cornelissen moeilijk te voorspellen. "We moeten het tegenwoordig veel meer hebben van impulsaankopen, niet meer zoals vroeger van de abonnementen. Maar we zien wel al dat de grote producties al heel mooi lopen."

Hoewel seizoen 2016/2017 nog moet beginnen, is Cornelissen al druk bezig met het theaterseizoen van volgend jaar. Dan brengt DommelGraaf & Cornelissen Entertainment een musical over Liesbeth List op de planken. "Die wordt nu ontwikkeld in nauw overleg met Liesbeth, zij vindt het fantastisch. De audities zijn volop gaande."