Nieuws/Lifestyle
416497
Lifestyle

Metalbands strooien as overleden fan uit in moshpit

Video - Metalbands Behemoth en Dying Fetus hebben een van hun grootste fans de laatste eer bewezen.

Metalfan Nick had als laatste wens dat zijn as tijdens shows van twee van zijn favoriete bands Behemoth en Dying Fetus zou worden uitgestrooid. De bandleden zorgden ervoor dat die wens uitkwam, meldt muziekblad NME.

Voordat Behemoth 'Antichristian Phenomenon' inzette, pakte frontman Adam Nergal Darskie een buisje met Nick's as. "Ik heb dit nog nooit eerder gedaan. Onze vriend en grote Behemoth-fan: zijn naam was Nick. Het enige dat ik wil zeggen: waar je ook bent, rust in vrede, mijn vriend." Daarna strooide Adam Nick's as uit.

Moshpit

Ook Dying Fetus ontving een buisje met Nick's as. "Een Dying Fetus-fan genaamd Nick is pas overleden en zijn laatste wens was dat zijn as tijdens een show van ons wordt uitgestrooid. Wat vinden jullie: moeten we dat doen?", vroeg de band op Facebook aan hun fans. De reacties waren positief, dus kwam ook die wens uit.

Na de show schreef de band: "We hebben zojuist Nick's as in de moshpit uitgestrooid tijdens zijn favoriete nummer 'Homicidal Retribution'. Moge hij in de pit rusten."