Nieuws/Lifestyle
417381
Lifestyle

Douwe Bob naar Songfestival

Douwe Bob doet volgend jaar mee aan het Songfestival. Dat heeft de zanger dinsdagavond zelf bekendgemaakt.

"Yep, ik ga het doen!", twittert Douwe Bob.

"Ik schrijf songs en krijg nu de kans om mijn muziek te laten horen op het allergrootste podium van Europa, het Eurovisie Songfestival. Ik ga naar Stockholm om te winnen en ben heel heel blij dat ik het op mijn eigen manier kan doen. Het wordt een hele mooie tijd." Douwe Bob zal pas volgend jaar bekendmaken welk lied hij gaat zingen.

Mediadirecteur Remco van Leen van AVROTROS heeft er alle vertrouwen in dat ons land volgend jaar mei hoge ogen gooit. "Douwe Bob is in korte tijd uitgegroeid tot een Nederlandse topartiest. Hij schrijft en componeert zijn eigen muziek en samen met zijn uitstraling zou dat op een internationaal podium hoge ogen moeten kunnen gooien. We gaan nu met z’n allen hard aan de slag, want pas als alles klopt maken we kans op de overwinning."

Geruchten dat Douwe Bob, die in 2012 het tv-programma De Beste Singer-Songwriter won, gingen afgelopen weekend al de ronde. Jan Smit beweerde maandag nog namens AVROTROS dat nog helemaal niet zeker was dat de zanger volgend jaar naar het Songfestival gaat. "Wij gaan pas in januari beslissen wie het wordt. We zijn net pas klaar met het vorige Songfestival."