Lifestyle/Culinair
422710394
Culinair

Recept: Gepocheerde eieren met tomatensaus

Veel mensen hebben vast wel eens eieren gepocheerd (of een poging gedaan). Die eieren hoeven echter niet per se als Eggs Benedict te worden geserveerd.

Je kunt ook een Italiaanse draai aan je gepocheerde eieren geven door ze in een heerlijke tomatensaus te droppen. Heerlijk met wat toast ernaast.

Nodig voor 2-4 personen: 4 eieren, 400 g passata, 1 kleine ui, 40 g extra vierge olijfolie, 4 sneetjes brood, gedroogde oregano, bieslook, tijm, witte azijn, zout.

Bereiding: Hak de ui fijn en fruit deze in een pan met antiaanbaklaag met de olie. Voeg de tomatenpuree en aromatische kruiden toe en breng op smaak met zout. Laat 10 minuten pruttelen en houd de saus warm.

Breng een pan met lichtgezouten water en 1 eetlepel azijn aan de kook. Breek een ei in een klein kopje. Beweeg met een lepel het kokende water tot een lichte draaikolk, giet het ei in het midden en draai opnieuw. Dit zal helpen het eiwit gelijkmatig rond de dooier te wikkelen. Kook 1-2 minuten en haal het dan voorzichtig eruit met een schuimspaan. Leg het op een bord en ga op dezelfde manier te werk met de andere eieren.

Serveer de warme saus met het gepocheerde ei, samen met sneetjes geroosterd brood en een snufje oregano, tijm en bieslook.