Nieuws/Lifestyle
424454707
Lifestyle

Kwart van de Nederlanders viert feestdagen het liefst zonder cadeaus

Zeg eens eerlijk: ben jij ooit zo ontevreden geweest met een sinterklaas- of kerstcadeau dat je het hebt geprobeerd te ruilen of door te verkopen? Je bent niet de enige! Een vijfde van de Nederlanders heeft dit ooit geprobeerd.

Althans, dat blijkt uit een onderzoek van Acties.nl onder 1074 volwassen Nederlanders in opdracht van Panelwizard. Opvallend genoeg verhandelen Noord-Hollanders (27 procent) en Zeeuwen (33 procent) hun presentjes het vaakst, terwijl Friezen (twaalf procent) het meest te spreken zijn over hun kerst- en sinterklaascadeaus.

Koopjesjagers

Een kwart van de Nederlanders viert het sinterklaas- en kerstfeest bovendien het liefst helemaal zonder cadeaus. Dat lijkt vooral te komen door de kwaliteit van de gegeven presentjes. Zo zegt maar liefst een derde van alle ondervraagden vanwege hoge korting(en) weleens iets te hebben gekocht dat niet op het verlanglijstje van de ontvanger stond.

Daarnaast stelt 57 procent van alle Nederlanders hun kerst- en/of sinterklaascadeaus het liefst zoveel mogelijk in de uitverkoop te shoppen. Met 62 procent zijn vooral vrouwen fervente koopjesjagers, onder mannen bedraagt dit percentage 51 procent.

Leugentje

December is traditioneel de drukste maand van het jaar voor veel webwinkels en pakketbezorgers. Uit het onderzoek blijkt dat de ruimere leveringstijden tijdens de feestdagen een perfect excuus zijn voor de mensen die vergeten zijn een cadeau te kopen.

Zo heeft maar liefst één op de zes Nederlanders weleens volgehouden dat hun cadeau vertraagd was, terwijl ze eigenlijk nog niets hadden besteld. Opvallend genoeg gebruiken Friezen (24 procent) en Noord-Hollanders (21 procent) dit excuus het vaakst.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop