Nieuws/Lifestyle
427432
Lifestyle

Schoolverlater is nu Ferrari-dealer

Volgens zijn leraren was John Collins alleen geschikt om vuilnisman te worden. Het liep echter anders voor de Brit die op vijftienjarige van school werd gestuurd. Hij verkocht tot nu toe voor meer dan 1 miljard pond aan klassieke Ferrari’s.

Collins, afkomstig uit een arbeidersgezin, was vroeger in de klas nauwelijks te handhaven. Daarom werd hij op zijn vijftiende van school getrapt. Collins ging vervolgens kort aan de slag als bouwvakker, maar kreeg al snel een baantje bij een krant in Glasgow. Hij mocht thee en koffie gaan halen voor de journalisten. Collins kreeg promotie toen hij spontaan op een vrije dag in 1968 naar kantoor kwam omdat Bobby Kennedy was neergeschoten.

Door zijn succes kon hij in 1977, toen hij vijfentwintig was, zijn eerste Ferrari kopen, een 246 Dino. Tien jaar later verloor hij echter alles toen hij in aandelen investeerde, net voor de markt instortte op Zwarte Maandag. Collins was daardoor genoodzaakt zijn nieuwste Ferrari te verkopen. Toch sloeg hij keihard terug...

LEES HET HELE VERHAAL OVER FERRARI-DEALER JOHN OP AUTOVISIE.NL