Nieuws/Lifestyle
427470
Lifestyle

Strijd tussen de sterren

Filmrecensie: Ratchet & Clank

De kop boven dit artikel doet misschien wat gerecycled aan, maar dat geldt ook voor de film waarover ’t hier gaat. Ratchet en Clank begonnen hun leven als onwaarschijnlijke ruimtehelden in het gelijknamige computerspel, in 2002 geïntroduceerd voor de Sony PlayStation 2.

Dat verhaal, zelf ook al opgebouwd uit overbekende sciencefiction-onderdelen, is nu bewerkt tot een nogal lawaaiig animatie-avontuur in 3D.

 

Ratchet is een monteur met vosachtige trekjes, die droomt van een groots en meeslepend heldenbestaan. De kans daarop lijkt verkeken als kapitein Qwark, de leider van de Galactische Ruimte Rangers, hem afwijst voor een vacature. Ratchets vriendschap met de gevluchte minirobot Clank biedt nieuwe heroïsche mogelijkheden. Zijn mechanische makker heeft namelijk informatie over een vernietigende samenzwering van grootindustrieel Drek en de waanzinnige wetenschapper Nefarious, die een wapen ontwikkeld hebben dat verdacht veel lijkt op de Death Star uit Star Wars.

 

Hun snode plannen dienen gedwarsboomd. Dat wordt dus kleurrijk knokken tussen de sterren, met een breed arsenaal aan schiettuig. Intussen ontdekt Ratchet tussen alle kleurrijke opwinding door ook nog dat roem z’n valkuilen heeft en eigenlijk overgewaardeerd is. Helaas komt die andere (onbedoelde?) levensles toch luider door: namelijk dat je vrijwel alle problemen effectief kunt bestrijden met wapengekletter.