Nieuws/Lifestyle
427544
Lifestyle

Grote schenking William Kentridge aan EYE

De Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge schenkt tien belangrijke kunstwerken aan EYE Filmmuseum, dat vorig jaar een omvangrijke tentoonstelling wijdde aan het werk van Kentridge.

 De schenking betreft alle tien de films van de serie Drawings for Projections, waarmee Kentridge in de jaren negentig beroemdheid verwierf, waaronder Felix in Exile (1994), Stereoscope (1999), Johannesburg, 2nd Greatest City After Paris (1989), Tide Table (2003) en Other Faces (2011).

 

De genereuze schenking van William Kentridge aan EYE volgt op de tentoonstelling William Kentridge – If We Ever Get to Heaven, die plaatsvond van 25 april t/m 30 augustus 2015 in EYE. Met ruim 72.000 bezoekers was dit de meest succesvolle tentoonstelling van EYE tot nu toe.

 

Vandaag opent een groot project van William Kentridge in Rome. Het gaat om een 500 meter lange frieze op de oever-wanden van de Tiber getiteld Triumphs and Laments: A Project for Rome. Het openingsevenement op 21 april bestaat uit een theaterstuk dat tot stand is gekomen samen met componist Philip Miller. Het bestaat uit een schaduwspel in combinatie met optredens van twee processiebands.