Nieuws/Lifestyle
427555
Lifestyle

Pijnlijk onleuk

Filmrecensie: The boss

Je kent haar misschien als de de pummelige bruidsgetuige in Bridesmaids of de plompe agente in The heat. Melissa McCarthy is op haar best als ze schaamteloos ongemanierd kan zijn. Maar dat kan ook compleet de verkeerde kant op slaan, blijkt uit The boss.

De mollige comédienne speelt een zakenvrouw die zich zonder familie of vrienden een weg naar de top heeft gebokst, maar dan wegens fraude in de cel belandt. Eenmaal vrij moet Michelle weer helemaal bij af beginnen.

 

Wanneer ze zichzelf uitnodigt als logé bij haar goedige ex-assistent Claire (Kristen Bell), blijkt ze haar ondernemersgeest nog niet te hebben verloren. Claire heeft een gouden familierecept voor brownies en een dochter bij een padvindersclub met een wereldwijd netwerk aan jonge verkoopsters. Kassa!

 

Zeldzaam is het hoe onsympathiek en onleuk McCarthy in haar nieuwste rol is. Regisseur Ben Falcone, nota bene haar echtgenoot, heeft een verschrikkelijke feeks van haar gemaakt. Achterbaks en asociaal, en dan niet eens doortrapt of gevat genoeg om toch nog wat lachers op de hand te kunnen krijgen. De humor van The boss zit op het niveau van twee groepen padvinders die elkaar op straat in slowmotion de hersens inslaan. En dat is dan nog de grappigste scène.