Nieuws/Lifestyle
427618
Lifestyle

Gesnapt: nieuwe Renault Koleos

Renault heeft de SUV-smaak te pakken. Na de uiterst succesvolle marktintroducties van de Captur en Kadjar geeft het Franse merk de Koleos een herkansing. De eerste editie werd niet overal positief ontvangen. De nieuwe editie moet daar wereldwijd verandering in brengen.

De Koleos wordt volgende week op de autoshow in Peking voorgesteld. Met dank aan een Chinese website weten we hoe de tweede generatie Koleos er rondom uit ziet. De fabrikant stuurt alleen nog een foto van de voorzijde de wereld in. Wat direct opvalt is dat, anders dan bij zijn voorganger, het design van de Koleos naadloos aansluit op dat van zijn broedermodellen als de Mégane, Scénic en Talisman. Het Renault-wybertje heeft een prominente plek in het front en de dagrijverlichting heeft het karakteristieke slagtandenontwerp.

Nissan X-Trail

De auto deelt zijn techniek met de genoemde broers, waarvan de basis in samenwerking met de Qashqai en X-Trail van Nissan is ontwikkeld. Met de Nissan X-Trail zal de Koleos ook de concurrentiestrijd aangaan, al beweert Renault dat de Nissan-koper niet naar de Renault-modellen kijkt of andersom.

LEES OOK: RENAULT KOLEOS MAG HET OPNIEUW PROBEREN

De nieuwe Koleos gaat volgend jaar in Nederland in de verkoop.