Lifestyle/Thuis & Tuin
428105727
Thuis & Tuin

Deze kamerplant zie je tegenwoordig steeds meer in het interieur, maar waarom eigenlijk?

De Ficus Audrey is dé plant van dit moment. We zien deze plant steeds vaker in het interieur. Dat blijft waarschijnlijk nog wel even zo. Maar wat maakt de plant zo populair?

De Ficus Audrey heeft mooie simpele lijnen en daardoor past het in bijna elk interieur. Bovendien is de plant makkelijk te verzorgen.

De Ficus Audrey is familie van de vioolbladplant (ook bekend als de tabaksplant of Ficus Lyrata) en lijkt er wat betreft de verzorging ook best veel op.

Het is eigenlijk een makkelijkere versie, aangezien de plant minder veeleisend is dan dan de Ficus Lyrata. Zo hoef je bijvoorbeeld minder water te geven en komt het ook iets minder nauw als het gaat om de hoeveelheid daglicht die de plant nodig heeft.

Groot

De Ficus Audrey houdt van helder indirect zonlicht en kan niet zo goed tegen de tocht dus zet hem niet vlakbij een raam dat vaak opengaat. Een plek bij een raam aan de oostkant is ideaal voor deze plant.

Wat betreft water geven: check of de plant 5 centimeter van de grond droog is voor je met de gieter aan de slag gaat. Zo voorkom je dat je plant te veel water krijgt.

Te weinig water geven kan leiden tot het verlies van bladeren, maar te veel kan weer leiden tot het vallen van bladeren én het rotten van de wortels.

De Ficus Audrey kan overigens redelijk groot worden (net als zijn neef de Ficus Lyrata), dus houd daar rekening mee als je er zelf een in huis wil nemen.