Nieuws/Lifestyle
429237
Lifestyle

Muse vraagt De Staat mee op tournee

De Nederlandse rockband De Staat is gevraagd om te gaan toeren met de Britse band Muse.

 Dat meldt de Nijmeegse band op Facebook. Ook Muse zelf heeft het op zijn site gemeld. Van 2 tot en met 21 mei speelt De Staat in dertien shows mee in de Drones-tournee van Muse.

Daardoor vervallen wel de optredens van De Staat op Bevrijdingsfestival (5 mei) en het Belgische Clamotte Rock Festival (7 mei). Muse en De Staat treden in mei op in onder meer Lissabon, Madrid, Wenen, Zurich en Milaan.

Zanger Torre Florim noemt het ,,een geweldige kans en een belachelijk grote eer'' dat Muse ze heeft gevraagd op tournee te gaan. Eerder trok de Nijmeegse band al door Europa, Canada en Amerika. De Staat bracht ook een aantal albums uit.

Muse brengt alternatieve rock, en mixt hardrock met klassiek en elektronisch. De Staat kwam in januari met een nieuw studioalbum, kreeg een Edison voor beste videoclip en een 3FM-award voor beste album.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));