Nieuws/Lifestyle
429590
Lifestyle

Star Wars grote winnaar MTV Movie Awards

Star Wars: The Force Awakens is zaterdag de grote winnaar geworden tijdens de uitreiking van de MTV Movie Awards. De sciencefictionfilm ging ervandoor met drie beeldjes.

The Force Awakens sleepte de belangrijkste prijs van de avond binnen, die voor Film van het jaar. Hoofdrolspeelster Daisy Ridley en regisseur J.J. Abrams onderbraken de opnames van Star Wars: Episode VIII om de prijs op te halen. ''Ik moet zeggen, het is een ontzettende eer om onderdeel te zijn van de Star Wars-saga'', aldus Abrams.

Ridley won ook een gouden popcorn-beeldje in de categorie Beste doorbraak. En Adam Driver ging aan de haal met de titel Beste slechterik voor zijn rol als Kylo Ren in The Force Awakens.

Overige winnaars

Verder mocht Charlize Theron naar huis met de prijs voor Beste actrice voor haar rol in Mad Max: Fury Road en Leonardo DiCaprio won Beste acteur voor zijn aandeel in The Revenant. Beste actierol was voor Chris Pratt in Jurassic World en Ryan Reynolds' Deadpool won Beste gevecht en Beste komische rol. Jennifer Lawrence kreeg het beeldje voor Beste held voor The Hunger Games: Mockingjay Part 2 en Beste waargebeurde verhaal ging naar Straight Outta Compton.

De MTV Movie Awards werden zaterdag uitgereikt. Maar in tegenstelling tot voorgaande jaren werd de show niet live uitgezonden. De 25e editie van de MTV Movie Awards is zondag op televisie te zien.