Nieuws/Lifestyle
430724
Lifestyle

Hajo Bruins op herhaling

De musical Petticoat wordt een tv-serie. De opnames, onder anderen met Abbey Hoes, Hajo Bruins, Anneke Blok, Freek Bartels, Marlijn Weerdenburg en Martijn Fischer zijn vandaag van start gegaan.

De serie, net als de musical met liedjes van componist Henny Vrienten, zal dit najaar worden uitgezonden op NPO 1. Petticoat vertelt het humoristische verhaal van de Groningse Patricia Jagersma, oftewel Pattie (gespeeld door Abbey Hoes).

Pattie woont in de jaren 50 samen met haar vader (net als in de musical een rol van Hajo Bruins) in een klein dijkhuisje op het Groningse platteland. Haar grootste droom is om een succesvolle zangeres te worden. Als op een dag de bus van de beroemde Nederlandse band The Petticoats strandt in haar dorpje en Pattie de bandleden te hulp schiet, slaat de vonk voor de showbizz voorgoed over.

Ondanks alle waarschuwingen van haar vader en haar beste vriend Peter, besluit Pattie haar dromen na te jagen en verhuist ze naar de grote stad. Maar het leven daar is niet zoals Pattie zich had voorgesteld. Om wat bij te verdienen gaat ze schoonmaken bij de rijke familie Van Rooden.

Al snel raakt ze bevriend met Rogier, de jongste zoon (een rol van Jason de Ridder), en wordt ze tot over haar oren verliefd op Rogiers broer, Willem (gespeeld door Kay Greidanus). Langzaam maar zeker leert Pattie zichzelf en de wereld van de showbizz steeds beter kennen. In de musical speelde Chantal Janzen in 2012 de rol van Pattie.