Nieuws/Lifestyle
430889
Lifestyle

Dany Lademacher's Wild Romance grens over

Dany Lademacher’s Wild Romance bereidt zich voor op een internationale tournee. Duitsland staat in oktober op het programma, plannen voor Amerika zijn in een vergevorderd stadium.

De groep van Lademacher, ook gitarist van de voormalige band van Herman Brood, stond zaterdagavond in een uitverkocht Bonte Wever in Assen. Daar lieten ze zien dat ze nog steeds rocken als nooit te voren. Met een publiek dat elk nummer nog kent ging de hele zaal uit zijn dak.

Met grote hits als Saturday Night en Never Be Clever veroverden Brood en Lademacher in de vorige eeuw Nederland, België en Duitsland. Saturday Night bereikte zelfs de status van 'absolute national USA Break Out’ in alle 50 staten van de VS.

En nu herleeft die glorie en komt de Wild Romance op volle kracht terug op het podium. Met een repertoire waarin alle grote hits van Herman Brood & His Wild Romance voorbij komen, maar ook werk van het nieuwe studio-album.

Drummer ’t Hoen verteld met een grote glimlach: „In oktober gaan we touren in Duitsland en Amerika is al in een vergevorderd stadium. En ik heb net gehoord dat er in Japan wat leuks staat te gebeuren. Het is, als alles doorgaat, iets heel bijzonders en totaal nieuw”.

Lademacher en zanger/gitarist Dirk Vermij, nog bezweet van hun optreden, zeggen tegelijk: „Het knalde als vanouds. Heerlijk. Ze zijn nog niet van ons af.” En heffen allebei het glas naar boven en zeggen: 'Herman, op jou. Proost'.”

De groep was onlangs nog in het nieuws omdat zij nog een ton krijgen van Nina Hagen, die tot twee keer toe een tournee heeft afgezegd.