Nieuws/Lifestyle
431056
Lifestyle

Volkswagen weet tij in VS nog niet te keren

NEW YORK - Volkswagen heeft zijn verkopen in de Verenigde Staten in maart opnieuw stevig zien dalen. Vorige maand verkocht het met het dieselschandaal worstelende Duitse concern ruim 10 procent minder auto's in de VS dan een jaar eerder, werd vrijdag bekendgemaakt.

VW gaf in september toe dat er in het verleden in de VS is gesjoemeld met dieselauto's, waardoor die in tests milieuvriendelijker leken dan ze zijn. Sindsdien staan de verkopen van het bedrijf in 's werelds grootste economie zwaar onder druk. Eerder meldde VW al dat de verkopen in de VS in januari en februari met 13 à 15 procent waren gekrompen, na stevige dalingen in de laatste twee maanden van vorig jaar.

Marktleider General Motors zag de verkopen op zijn thuismarkt vorige maand bijna 1 procent stijgen. Dat was aanzienlijk minder dan de plus van 6 procent waarop analisten in doorsnee rekenden. Andere Amerikaanse grootmachten als Ford en Chrysler meldden ook een aanhoudende groei, maar bleven eveneens achter bij de verwachtingen.

Toyota verkocht in maart bijna 3 procent minder auto's in de VS dan een jaar eerder. Honda rapporteerde daarentegen een plus van ruim 9 procent.