Nieuws/Lifestyle
431908
Lifestyle

Jennifer Ewbank blogt:

Welkom in Japan Jennifer

Zangeres Jennifer Ewbank wil Japan gaan veroveren. Speciaal voor De Telegraaf blogt ze over haar avonturen in het land van de rijzende zon. Vandaag deel 2. Welkom in Japan Jennifer. "Vandaag mag ik dan eindelijk vol aan de bak en dit belooft meteen een hele emotionele dag te worden."

We staan vroeg op en reizen af naar Kumamoto waar we een bezoek brengen aan de kinderafdeling van Kumadai (Universitair Medisch Centrum van Kumamoto). Bij aankomst worden we opgewacht door een enthousiaste groep zieke kindjes waarvoor ik een klein optreden voor zou geven. Voordat ik samen met Jesse ging spelen kreeg ik een mooi schilderij aangeboden die ze samen gemaakt hadden met “ Welkom in Japan Jennifer”, heel bijzonder! De aanwezige kinderen zijn de afgelopen tijd ook daadwerkelijk fan van mij geworden, iets wat heel apart is om mee te maken aan de andere kant van de wereld!

Ik kan hier eerlijk toegeven dat het best lastig was om tijdens het zingen de controle over mijn emoties te houden. Want ondanks de lachende gezichten van dat moment, zijn het kinderen van tussen de 2 en 9 jaar die lijden aan kanker, hartproblemen en andere ernstige ziektes die hun jonge leventjes bedreigen. Na het optreden krijgen we de tijd om de kinderen een bezoek aan bed te brengen. We zijn bijvoorbeeld in een aparte kamer geweest bij een jong meisje dat net daarvoor nog geopereerd was. Heel heftig en ik kon het toen ook even niet droog houden. Het is indrukwekkend om dit mee te maken terwijl ik weet dat deze kindjes ernstig ziek zijn met de wetenschap dat onze dochter van dezelfde leeftijd ook mee is tijdens deze trip.

Na het kleine optreden gelijk weer door naar een afspraak met een grote filmmaatschappij, waarbij we de mogelijkheden hebben besproken voor een internationale documentaire in de vorm van uitwisselingen tussen Japanse en Nederlandse artiesten/kunstenaars waar ik dan de rode draad voor moet gaan vormen.

Daarna lekker vroeg naar huis en met z'n allen eten, morgen een drukke dag met 2 radio shows en 1 live tv show!!

Tot morgen!