Nieuws/Lifestyle
432116
Lifestyle

Esmée Denters gelooft in een comeback

Esmée Denters is niet van plan haar zangcarrière op te geven en plant een comeback in Engeland en Nederland.

"Vastberadenheid is heel belangrijk, ook als het minder goed gaat. Dat het niet in één keer lukt, betekent niet dat het niet kan", zegt Denters in gesprek met NRC.

De 27-jarige zangeres wil langzamerhand proberen om Engeland en Nederland opnieuw te veroveren. "Op Facebook vragen wie er komt, en kijken wat mensen van mijn nummers vinden. Ik wil de connectie met mijn publiek terugverdienen.”

Denters verhuisde naar de Britse hoofdstad omdat ze voor haar gevoel niet meer in haar woonplaats kon bijven wonen. "Ik kon niet in Oosterbeek blijven, ik moest er weg. In Londen kende ik wat mensen, daar hadden mijn singles het best goed gedaan. Ik vond een kamer en ben gegaan. Pas toen ik daar naartoe verhuisd was, voelde het alsof ik opnieuw kon beginnen."

Esmée Denters brak in 2007 door nadat ze via YouTube ontdekt werd, een platencontract bij Justin Timberlake werd getekend en het ene succes na het andere werd geboekt. Toch geraakte de zangeres in 2011 weer in de vergetelheid. Sinds haar deelname aan The Voice UK staat Denters langzamerhand weer in de schijwerpers.

 "Het is lastig om mijn nieuwe sound uit te leggen, ik ben nog bezig met mijn EP. Het wordt een volwassen mix van pop, r&b en soul. De tekst is heel belangrijk. Ik heb veel meegemaakt, daar wil ik ook over schrijven.”