Nieuws/Lifestyle
433626
Lifestyle

Kaarten Jheronimus Bosch-expo uitverkocht

DEN BOSCH - Wie nog kaarten wil bestellen voor de tentoonstelling 'Jheronimus Bosch - visioenen van een genie', zal achter het net vissen. Alle tickets zijn uitverkocht. Dat heeft een woordvoerster van het Noordbrabants Museum in Den Bosch donderdag bevestigd. ,,De belangstelling overtreft alle verwachtingen, het is absoluut een groot succes", aldus de woordvoerster.

Onlangs gingen tot twee keer toe tienduizenden extra tickets in de verkoop dankzij verruiming van de openingstijden. In totaal zijn er 380.000 kaarten verkocht. Directeur Charles de Mooij verklaart het succes van de tentonstelling niet alleen door het ,,fantastische werk van Bosch", maar ook door een ,,stroom van fantastische recensies, vijf sterren zowel nationaal als internationaal", zei hij op NPO Radio 1.

Bosch (circa 1450-1516) geldt als de beroemdste kunstenaar die de Brabantse stad heeft voortgebracht. De Jheronimus Bosch-tentoonstelling ging open op 13 februari en duurt nog tot en met 8 mei. Een deel van de tentoongestelde werken reist na afloop door naar het Prado-museum in Madrid.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop