Nieuws/Lifestyle
434998
Lifestyle

Rico & Sticks en Typhoon naar de Ziggo Dome

Rico & Sticks en Typhoon geven op vrijdag 9 december een concert in de Ziggo Dome.

'We hadden nooit durven dromen dat wat vijftien jaar geleden begon op een zolderkamer in Zwolle ons naar de Ziggo Dome zou brengen", aldus Rico & Sticks op hun website.

'De show wordt een viering van de Nederlandstalige hiphop. We gaan er een groot feest van maken met veel gast-artiesten in een energieke mix van onze muziek uit de laatste vijftien jaar. We kunnen niet wachten!', zegt Typhoon.

PauseRico & Sticks zijn bekend van Opgezwolle. De hiphopformatie uit Zwolle scoorde hits als ‘Hoedenplank’ en ‘Verre Oosten’. Het album ‘Eigen Wereld’ wordt gezien als een van de belangrijkste albums uit de Nederlandstalige hiphop. Na een pauze van een aantal jaar keerden de heren afgelopen jaar terug op Lowlands en geven ze vrijdag 18 maart een uitverkocht concert in de Heineken Music Hall. In de beginjaren van Opgezwolle stond Typhoon vaak met hen op het podium en werden de rappers vrienden voor het leven.De grote doorbraak van Typhoon kwam met het album ‘Lobi Da Basi’ waar hij afgelopen jaar een gouden plaat voor kreeg. Hij speelde alle grote festivals in Nederland plat en sloot het jaar in december af met twee uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall.

De kaartverkoop voor het concert op vrijdag 9 december in de Ziggo Dome ging vrijdagmiddag van start.