Nieuws/Lifestyle
435177
Lifestyle

Familieruzie drukt stempel op Holland Zingt Hazes

Voor een mislukte show was het donderdagavond veel te gezellig in Ziggo Dome. Maar de ruzie tussen André Jr. en Roxeanne drukte wel haar stempel op de eerste van drie avonden Holland Zingt Hazes.

Broer en zus kwamen nog wel samen op donderdag, spectaculair met een lift vanuit het dak. Maar presentator Jeroen van der Boom stond tussen hen in en dat zou de rest van de avond zo blijven. De twee gunden elkaar geen enkele blik, wat toch vreemd is op een avond die draait om hun vader.

Geforceerd

Mocht André senior hebben meegekeken dan zal hij allerminst blij zijn geweest met de geforceerde glimlach van zijn kinderen. De oudere vriendin van junior heeft zijn gezin in tweeën gespleten. Zijn familie die er juist zo succesvol in is geslaagd zijn muzikale erfenis al die jaren in leven te houden. Niet voor niets ook werd de editie van 2017 al aangekondigd voor aanvang van Holland Zingt Hazes van dit jaar.

Devote fans

Al voor vierde keer is namelijk gebleken dat het oeuvre van Hazes nog lang niet vergeten is. De ruim tienduizend devote fans in Ziggo Dome zongen ieder woord van de ruim veertig nummers uit volle borst mee. Het vele proosten van showmaster Van der Boom hielp ook bij het opkrikken van de sfeer na dat gekke begin met de gebrouilleerde Hazessen.

Galm

Gelukkig waren zij niet de enige artiesten op het programma. Ook Peter Beense was er, de imposante zanger met de even indrukwekkende galm. Degene ook die qua stem, samen met Danny de Munk, het meest in de buurt komt van de meester zelf.

Rollende r

Verrassend goed in dit genre bleek echter ook Glennis Grace. Nog maar een paar weken geleden schitterde ze in Ziggo Dome als Lady of Soul. Maar die typische rollende r in Hazes-smartlappen als Eenzaam zonder jou en De Vlieger beheerst ze ook uitstekend.

Niet alles

Natuurlijk was niet alles even sterk, leuk of goed. Lange Frans’ rappen bijvoorbeeld was aardig, maar past niet echt op een avond als deze. The Voice of Holland-winnares Maan viel vooral in de smaak vanwege haar in een strak witte broek gestoken achterwerk. Xander de Buisonjé kan veel, maar voor de échte Hazes-muziek missen zijn stembanden de power.

Publiek

Net als bij de Toppers-shows, de stadionconcerten van Guus Meeuwis en De Vrienden van Amstel LIVE! was het publiek er gelukkig nog. Mensen die Hazes in hun hart hebben zitten, zowel de gevoelige smartlappen en levensliederen als de uitgelaten kroegnummers. Mensen die té belangrijk zijn voor de familie Hazes om volgend jaar nog eens zo samen op te trekken terwijl hun ruzie voortduurt. Zij noch André verdienen dat bij een eerbetoon als Holland Zingt Hazes.