Nieuws/Lifestyle
437259
Lifestyle

Blote benen en pruttelende pannen

Blote benen en pruttelende pannen in Rokjesdag

Als de liefde je niet overkomt, moet je er zelf naar op zoek. Rond deze open deur draait de nieuwe zwijmelkomedie Rokjesdag. De lente lonkt en dus schrijft een batterij naar romantiek smachtende zielen zich in voor Love Bites, een kookworkshop voor singles. Daar proberen een alleenstaande workaholic (Lieke van Lexmond), een klunzige dierenverzorger (Martijn Fischer) en een sportieve serial-dater (Birgit Schuurman) tussen de pruttelende pannen eindelijk De Ware te vinden.

In Rokjesdag laat regisseur Johan Nijenhuis wederom een lange stoet acteurs, soapies en BN’ers volgens beproefd recept aanprutsen in de liefde. Onder opdringerige sponsoring van een bekende datingsite wanhopen ze eerst, gaan vervolgens flink op hun bek, maar worden uiteindelijk toch vol geraakt door Cupido.

 

Dankzij het scenario van de debuterende Eveline Hagenbeek wordt Rokjesdag gelukkig nergens zo plat als Verliefd op Ibiza of kluchtig als Toscaanse bruiloft, eveneens twee recente zwijmelwerkjes van Nijenhuis. Haar script is weliswaar bomvol, maar kent ook enkele genietbare verhaallijntjes, zoals die van een spring-in-‘t-veld met borderline (Barbara Sloesen) die verliefd wordt op een student (Manuel Broekman).

 

Jammer alleen dat de romantiek dikwijls doodslaat door grappig bedoelde, maar tenenkrommende oneliners als „Je moet niet elke man die je ontmoet een rondleiding in je vagina geven.” Maar ach, wedden dat ook deze ensemblefilm vol blote benen binnen de kortste keren weer een klapper aan de bioskassa is?