Nieuws/Lifestyle
438362
Lifestyle

Douwe Bob naar Eurovisiesongfestival dankzij Anouk

De 23-jarige Douwe Bob had nooit iets met het Eurovisiesongfestival, totdat Anouk in 2013 meedeed met de ballad Birds.

"Dat was mijn muziek. Toen dacht ik: dat kan ik ook. En een jaar later, met The Common Linnets, dacht ik helemaal: dat wil ik." Het kostte hem daarna niet veel moeite zijn band te overtuigen met hem mee te doen. "Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt artiest te zijn, dan wil je niets liever dan op een podium staan en je muziek laten horen aan 200 miljoen mensen. Dat is fantastisch." Het enige nadeel is dat de muzikanten niet live mogen spelen op het liedjesfestijn. "Daar heb ik wel moeite mee", geeft de zanger toe. "Ik heb verdomme tien jaar lang geoefend om gitaar te leren spelen en dan moeten we met de instrumenten gaan staan playbacken. Maar goed, zo zijn de regels."

Anouk

Hij heeft inmiddels al wat nuttige adviezen ingewonnen bij goede vriendin en Songfestival-ervaringsdeskundige Anouk. "Ik moet vooral mijn hoofd koel houden in dat circus daar." Ook zijn moeder ondersteunt hem in aanloop naar Stockholm. "Zij weet altijd het beste hoe je met moeilijke situaties moet omgaan."

Over het resultaat op het Europese podium laat Douwe Bob geen misverstand bestaan. "Ik ga voor de winst. Meedoen is leuk, maar winnen is het allerleukst."