Nieuws/Lifestyle
439606
Lifestyle

Feestnummer uit Italië: Lamborghini Centenario

genève - Oeps, Lamborghini had schijnbaar te vroeg een video over de Centenario op YouTube gezet, want inmiddels is het filmpje verdwenen. Gelukkig hebben we net op tijd een screenshot gemaakt, waardoor we kunnen laten zien hoe Lambo's cadeau aan zichzelf eruit ziet.

De Centenario wordt immers geïntroduceerd om te vieren dat Lamborghini-oprichter Ferruccio Lamborghini honderd jaar geleden werd geboren. Van de supersportwagen worden niet meer dan veertig exemplaren gebouwd: twintig dichte varianten en twintig open varianten. De Centenario kost ongeveer 2,2 miljoen euro exclusief belastingen, maar is ondanks dat al maanden uitverkocht. Eén exemplaar komt in handen van een Nederlander.

Lichter dan Aventador

Voor de aandrijving van de speciale Lamborghini zorgt de bekende 6,5 liter V12 uit de Aventador LP700-4 en Aventador LP750-4 SuperVeloce, die nu 770 pk levert. De Centenario zou in staat zijn om in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/h te sprinten en houdt het pas bij een topsnelheid van zo'n 350 km/h voor gezien. Hij moet lichter worden dan de Aventador en als we naar het bovenstaande screenshot kijken, vallen onder andere al lichtmetalen wielen van koolstofvezel op.