Nieuws/Lifestyle
440490
Lifestyle

Nieuw opinieprogramma voor Tijs van den Brink

Tijs van den Brink presenteert vanaf 22 maart een nieuw, wekelijks opinieprogramma voor de EO: De tafel van Tijs, op NPO 2 om 21.30 uur.

,,Op hetzelfde tijdstip waar nu WNL Opiniemakers is te zien. Zij geven opinies vanuit hun standpunten, ik kijk vanuit christelijke hoek”, vertelt Van den Brink. ,,Elke week is er een hoofdgast, maar dat hoeft geen christen te zijn. Sterker nog: misschien wel beter niet, want dan kun je wellicht nog iets scherper met elkaar in gesprek.”

,,Ik praat vanavond met vicepremier Lodewijk Ascher in Dit is de dag over salafisme, dat zou natuurlijk ook prima in De tafel van Tijs kunnen. Denk verder aan onderwerpen als hoe ver mag de vrijheid van godsdienst gaan, de morele discussies die we nu rond de vluchtelingencrisis voeren of ritueel slachten.”

,,Wil je überhaupt nog wel in het hoekje ’religie’ zitten, na de aanslagen in Parijs? Zou het met de wereld beter gaan zonder religie? Ik denk overigens, en Herman Finkers stond er ook al bij stil in zijn oudejaarsconference, dat religie niet zo zeer het probleem is, maar het fundamentalisme.”

Het programma kent ook een panel dat wekelijks een aantal onderwerpen belicht, variërend van grote maatschappelijke issues nieuws tot een filmpje op internet.