Nieuws/Lifestyle
440545
Lifestyle

PSA Peugeot Citroën heeft sterk financieel jaar achter de rug

PARIJS - Het Franse PSA Peugeot Citroën, na Volkswagen het grootste autoconcern van Europa, heeft een sterk financieel jaar achter de rug. De operationele winst van het concern verdrievoudigde tot 2,73 miljard euro. Dat maakte de onderneming woensdag bekend.

De winstsprong komt vooral doordat het bedrijf een reorganisatie versneld heeft afgerond. De omzet klom met 6 procent tot 54,7 miljard euro. "Ons bedrijf is weer in de race met deze resultaten. Het is het bewijs van het potentieel van de onderneming", zegt topman Carlos Tavares in een toelichting. De afgelopen jaren moest Peugeot een fabriek sluiten, banen schrappen en lonen bevriezen, als gevolg van kwakkelende Europese autoverkopen.

Wereldwijd

Vorige maand maakte de autofabrikant al bekend dat de wereldwijde verkoop vorig jaar met 1,2 procent is toegenomen tot bijna 3 miljoen voertuigen. Volgens het concern was sprake van verkoopgroei in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië. In China, de grootste markt van het bedrijf, bleef de verkoop nagenoeg gelijk.