Nieuws/Lifestyle
440693
Lifestyle

Kesha annuleert show na rechtszaak

Kesha zou komend weekend optreden in Chicago, maar heeft dat concert afgezegd. Ze is vanwege persoonlijke redenen niet in staat op te treden, luidt een verklaring van de organisatie.

Kesha vindt het jammer haar optreden te moeten annuleren, maar voor haar is dat op dit moment het beste. Wij respecteren haar besluit en wensen haar alle goeds”, aldus de organisatie van Loyola University Chicago’s Colossus 2016. Eerder werd via het sociale medium opgeroepen naar het concert te komen om Kesha te steunen.

Kesha verloor vorige week een rechtszaak tegen haar platenmaatschappij Sony. De zangeres wil onder haar contract uit omdat ze vreest te moeten werken met Dr. Luke, die ze beschuldigt van seksueel misbruik. Een rechter oordeelde dat Kesha gewoon platen moet blijven maken voor Sony.

Van die uitspraak was Kesha behoorlijk ondersteboven; ze barstte in tranen uit in de rechtszaal. Fans en artiesten spreken de laatste dagen massaal hun steun uit voor de 28-jarige zangeres. Onder anderen Lady Gaga, Lorde en Adele staken Kesha een hart onder de riem. Taylor Swift schonk haar 250.000 dollar (225.000 euro).