Nieuws/Lifestyle
441400
Lifestyle

Festival maakt rest programma bekend

Ook Lionel Richie op Pinkpop

Van de komst van Paul McCartney, Red Hot Chili Peppers en Rammstein was Pinkpop dit jaar al zeker. Onder andere James Bay, Nothing But Thieves en The Common Linnets zijn er ook bij. Evenals Lionel Richie.

De komst van de Amerikaanse Lionel Richie naar Pinkpop is niets dan sensationeel. In Landgraaf draaide het ooit om gitaarmuziek. Iets als te hard bestond daar niet. En nu komt Lionel Richie er dus ‘all night long' op het plafond dansen.

Tijdens de jaarlijkse perspresentatie in Paradiso werd woensdagmiddag het grootste deel van van het programma onthuld. Een flink, maar nog niet compleet pakket namen, waarvan het echte kruit natuurlijk al verschoten was met het eerdere bekendmaken van de headliners dit jaar.

Op vrijdag 10 juni staan behalve Red Hot Chili Peppers de gitaarmannen James Bay en Gary Clark Jr op het affiche, naast elektronische acts als Major Lazer, Years & Years en popband Bastille en Nederlandse afvaardiging met onder meer The Common Linnets en De Staat.

Zaterdag eindigt gegarandeerd met vuurwerk, als de theatrale Duitse metalband Rammstein Pinkpop’s Mainstage afsluit. Doe Maar (naar 33 jaar terug op Pinkpop) werd ook al voor de presentatie aangekondigd. In Paradiso werd daarom de komst van Nothing But Thieves bejubeld. Lucas Hamming debuteert die dag in Landgraaf. Voor fans van het hardere werk is er Puscifer (de band van Tool-oprichter Maynard James Keenan) en Parquet Courts. Engeland vaardigt soul af met James Morrison en Lianne la Havas af. Amerika stuurt ook YouTube-sensatie Walk Off The Earth naar Limburg in juni.

Op zondag zal uiteraard vooral naar één man worden uitgekeken: Sir Paul McCartney. Maar voordat het zo ver is is al meer moois te bewonderen op één van de podia. Lionel Richie zal er die dag zijn om eveneens oude tijden te doen herleven, zoals ook Skunk Anansie dat in wezen komt doen. Meer van nu is hit-dj/producer Kygo, het Belgische Balthazar en de Amerikaanse revelatie The London Souls. Gitaarfans zullen het deze 12e juni met All Time Low en Graveyard en het aanstormende Engelse punkduo Slaves moeten doen. Daarnaast klimt de Nederlandse popster Douwe Bob ook nog op het podium. En wordt de traditie om Nederlandse hiphop op een der Pinkpop-podia te zetten ook voortgezet met de aanwezigheid van Broederliefde.

De kaartverkoop voor Pinkpop 2016 begint aanstaande zaterdag om 10.00 uur via Ticketmaster.nl, de Primera-winkels en de bekende voorverkoopadressen.