Nieuws/Lifestyle
441405
Lifestyle

TV-veearts Jan Pol dol op aandacht

Vee- en dierenarts Jan Pol, bekend van zijn Amerikaanse realityserie op National Geographic, geniet volop van de aandacht die hij krijgt tijdens zijn bezoek aan Amsterdam.

De hoofdpersoon uit The Incredible Dr. Pol ontmoette woensdag zijn schare trouwe fans in Amsterdam.“Het is mooi om weer in Nederland te zijn”, laat Jan Pol weten aan ANP. De vee- en dierenarts werd geboren in Drenthe, vertrok tijdens zijn studietijd naar de Verenigde Staten en ontmoette daar de liefde van zijn leven. “Ik had nooit geen idee dat deze show zo belangrijk zou worden in Nederland, maar het is fantastisch.”

Dat er zo veel Nederlandse fans naar de geitenboerderij in het Amsterdamse Bos zouden komen, was voor Jan een grote verrassing. “Ik had nooit geweten dat er zo veel mensen zouden komen, maar het is heel mooi. Wij zijn nergens zonder de fans, dus de fans zijn altijd welkom.”

De dierenarts heeft wel een vermoeden waarom The Incredible Dr. Pol, dat in 26 landen wordt uitgezonden, in Nederland populair is. “De show gaat over dieren en dit zijn allemaal dierenliefhebbers, daarom is het zo fantastisch ontvangen hier in Nederland. En ik ben toch nog steeds die Nederlander die weg is gegaan en nu op televisie komt, dat is voor Nederland een groot gebeuren geloof ik.”