Lifestyle/Culinair
442518422
Culinair

Recept van de dag: kippenlevers met pasta

Ja, ja, ik weet het, er zijn altijd mensen die een ouder recept direct herkennen. Deze is van twee jaar geleden. Maar dan mag je het toch nog wel een keer eten? Vooral omdat ze zo in ongenade vallen, die heerlijke kippenlevertjes. Mensen denken dat het heel moeilijk is en dat is het nou juist niet. Je kookt er wat brede lintpasta bij, even omscheppen en smullen maar.

Nodig voor 4 personen:

• 50 gr spek in blokjes

• 250 gr kippenlevers

• 1 eetl boter

• 1 kruidenboeket

• 1 borrelglas cognac

• 2 dl bouillon

• ½ bosje peterselie

Bereiden:

Natuurlijk eerst een uitje in wat boter zweten, en doe de spekblokjes er direct maar bij. Een goede slager heeft trouwens veel lekkerdere spekblokjes dan die supermarktbakjes.

De levertjes dunnetjes door de bloem halen en rondbakken, bij de spekjes, heel rustig aan. Kruidenboeket erbij, gewoon wat tijm en laurier mag ook. Als ze mooi bruin zijn, giet je er de cognac bij, laat verdampen. Dan de bouillon. En laat die iets indampen, maar wel die levertjes rond blijven scheppen.

Door deze techniek nemen ze smaak op, worden niet droog en spatten niet uit elkaar. Nog heel veel peterselie erbij natuurlijk. Schep de gekookte pasta in de pan door de levers en door de saus en serveer zo. Grote berg gewokte spinazie ernaast. Ach, ach, wat lekker en dan zijn we pas op de maandag!