Nieuws/Lifestyle
443707
Lifestyle

Mierzoete melancholie

Filmrecensie: An

In Japan is het een bekende lekkernij: dorayaki. Het is een soort pannenkoekje met een vulling van geconfijte zoete rode bonen. Dat goedje staat bekend als ’an’. Tot zover de titelverklaring van de film van regisseur Naomi Kawase.

De teruggetrokken kok Sentaro heeft een piepklein restaurantje waar hij louter dorayaki serveert. Zijn tentje staat in een buurt waar veel scholieren komen, dus hij heeft aanloop genoeg. Als op een zekere dag een oudere dame genaamd Tokue komt solliciteren, slaat hij het aanbod aanvankelijk af, tot hij haar zelfgemaakte ’an’ proeft.

 

Tokue leert Sentaro hoe hij met veel geduld en goede timing de perfecte ’an’ kan bereiden. Dat zijn fraaie beelden. Slow food met een hoofdletter S. De film is al even traag. Het zoete bonengepruttel is op enig moment wat vermoeiend, maar om te onthaasten is An een uitstekende film.