Nieuws/Lifestyle
445714
Lifestyle

Zeg nooit nooit, Mazda MX-5 met AWD zou kunnen

Commotie alom onder de autoliefhebbers, want een hooggeplaatste medewerker van Mazda heeft aangegeven dat een MX-5 met aandrijving op alle vier de wielen zeker niet uitgesloten is. Het management van Mazda reageert niet op de uitspraak. De bewuste medewerker spreekt uit wat hij denkt en dat is niet verkeerd.

Tetsushi Marutani met de titel Assistant Manager for Drivetrain and Powertrain Development op zijn visitekaartje zegt in gesprek met het Australische CarAdvice dat er geen reden is om "de nieuwe MX-5 met een AWD-systeem uit te voeren, zolang de techniek maar niet de rijkarakteristiek van de tweepersoons roadster negatief beïnvloed". Hij voegt daar aan toe dat een dergelijke variant pas zou uitkomen wanneer de markt daar om zou vragen.

Vierkeervierspecialist

In Nederland mag Mazda dan niet bekend staan als vierkeervierspecialist, het merk levert van vrijwel alle types een versie met AWD-systeem, zoals de 2, 3, 6, CX-3 en CX-5. "Voor de MX-5 is het een mogelijkheid, maar er zijn veel factoren die moeten worden afgewogen", aldus Marutani. Hij geeft aan dat de MX-5 altijd rijplezier moet bieden. Met achterwielaandrijving is de roadster perfect. “Er is geen twijfel over mogelijk, AWD is goed, maar tweewielaandrijving is economischer en goedkoper. Beide hebben hun voors en tegens. Zoals ik het zie, is de MX-5 met achterwielaandrijving perfect."