Nieuws/Lifestyle
445747
Lifestyle

Schep er boven op voor Audi RS Q3

INGOLSTADT - Het lijkt alsof Audi de bekende autotuners geen speelruimte meer wil geven, nu het in navolging van de RS6 en RS7 komt met een in eigen beheer opgevoerde versie van zijn RS Q3. Deze Performance gedoopte uitvoering is net als zijn grote broers voorzien van meer vermogen en een licht aangepast onderstel.

Audi kietelt de 2,5 liter vijfcilinder turbomotor iets, zodat het geprezen blok in de Performance-versie 27 pk meer vermogen levert dan de standaarduitvoering. Zodoende krijgen de vier aangedreven wielen 367 pk te verwerken. Het koppel neemt eveneens toe, en wel met 15 Nm tot 465 Nm. Het mag duidelijk zijn dat door de hogere motoroutput het prestatieniveau toeneemt. Voor het sprintje van stilstand tot 100 km/h heeft de SUV de 0,4 tellen minder nodig dan zijn 340 pk-broeder. De topsnelheid is weliswaar verhoogd tot 270 km/h, maar dat is slechts een kwestie van de elektronische begrenzer opnieuw afstellen.

Dealer

Audi stelt de RS Q3 Performance begin maart op de Autosalon van Genève voor. De eerste exemplaren verschijnen pas in het tweede kwartaal van het jaar bij de dealer.