Nieuws/Lifestyle
445802
Lifestyle

Verkopen Renault-Nissan nauwelijks gestegen

Renault-Nissan verkocht afgelopen jaar ruim 8,5 miljoen auto’s. Dat is net geen 1 procent meer dan vorig jaar, ondanks recordverkopen in Europa, de Verenigde Staten en China.

Dat de verkopen van Renault-Nissan niet harder stegen, komt door een dalende afzet van het concern in Japan, Brazilië en Rusland. In Japan gingen de verkopen van Nissan met 12,1 procent onderuit en in Brazilië – voor Renault de op één na belangrijkste markt – zakte de totale automarkt met 25,5 procent in. In Rusland ging het nog slechter en daalde het aantal autoverkopen met 35 procent. Lada, wat ook onderdeel is van Renault-Nissan, zag zijn afzet in het thuisland met 31,5 procent dalen naar 305.491 voertuigen.

Elektrische auto's

Renault-Nissan blijft de grootste producent van elektrische auto’s ter wereld. Volgens het concern is de helft van alle in 2015 verkochte elektromodellen een product van Renault of Nissan. Vorig jaar verkochten beide merken wereldwijd 302.000 exemplaren van onder meer de Nissan Leaf, Nissan e-NV200, Renault Zoe, Renault Twizy en Renault Kangoo Z.E.