Nieuws/Lifestyle
445824
Lifestyle

Opgefriste Opel Mokka heet Mokka X

Opel heeft de Mokka vernieuwd. Het model krijgt een X achter zijn naam en debuteert op de Autosalon van Genève, die begin maart wordt gehouden.

De Mokka is de eerste Opel die in X in zijn typeaanduiding krijgt. De letter zal in de toekomst in meerdere modelnamen terugkomen om hun – en wij citeren – “avontuurlijke en robuuste persoonlijkheid” te benadrukken.

LED-koplampen

Hoe dan ook, de Mokka X is te onderscheiden van zijn voorganger door zijn anders getekende neus met LED-koplampen. Daarbij is de Opel te bestellen in een aantal nieuwe carrosseriekleuren.

Binnenin kijken bestuurder en passagiers uit over een opgefrist dashboard, dat ontwerpelementen van het Opel Astra-interieur zou bevatten. Optioneel zijn het IntelliLink-infotainmentsysteem en de OnStar-service.

Bijtelling

Op motorgebied krijgt de Mokka X onder meer de beschikking over de 1.4 turbo van de Opel Astra. De 152 pk sterke benzinemotor is gekoppeld aan een zestrapsautomaat en vierwielaandrijving.

Ook nieuw is een 1,6 liter turbodiesel, die 110 pk en 300 Nm levert. Hij stoot op papier 99 g/km aan CO2 uit, dus komt hij in aanmerking voor 21 procent bijtelling. De Mokka X komt eind dit jaar op de markt. Wat hij gaat kosten, is nog niet bekend.