Nieuws/Lifestyle
448213
Lifestyle

Eerste testnotities: BMW 225xe Active Tourer en 330e

München - BMW komt na de volledig elektrische i3 en de duurdere hybrides i8 en X5 PHEV ook met hybride varianten van de 3 serie en 2 Active Tourer. De Beiers zeggen met de nieuwkomers twee auto’s ineen te leveren. Een elektrische voor de woonwerkkilometers en een weekeindauto met normale actieradius voor het weekeinde.

Die claim maakt BMW in ieder geval waar want zowel de 225xe als de 330e kunnen daadwerkelijk volledig op de accu rijden. En niet zoals veel concurrenten alleen wanneer je extreem rustig rijdt, maar ook bij normaler gebruik. Beide hybrides zouden 42 kilometer ver op een volle accu moeten komen. Na onze eerste testrit met veel stadskilometers zetten we daar in het geval van de 3 serie een vraagtekentje bij.

BMW profileert zich altijd nadrukkelijk als maker van sportieve auto’s. Dat betekent meer dan gemiddelde prestaties en wegligging. De 225xe en 330e zijn trouw aan die merkwaarden. Vooral de Active Tourer vinden we een harmonieus geheel met de nieuwe elektrisch/benzinemotor aandrijflijn. De 330e vraagt nadrukkelijker om een uitgebreidere kennismaking voor een goed oordeel. Vooralsnog missen wij in deze auto toch nog wel erg de zalige zescilinders die in de vorige generaties werden geleverd.

PLUS

+ Daadwerkelijk overtuigend in volledig elektrische modus+ Hybride gaat niet ten koste van bagageruimte

MIN

- 3 serie mist het scherpe randje van de perfecte rijbeleving- Volledig elektrisch bereik beperkt