Nieuws/Lifestyle
448581
Lifestyle

Hybride technologie voor nieuwe Jeep Wrangler

AMSTERDAM - Jeep voorziet de nieuwe generatie Wrangler ook van nieuwe generatie motoren, zo blijkt uit een datasheet van een interne presentatie. Onderdeel van de nieuwe motorenfamilie is een mild hybrid-aandrijflijn.

De nieuwe Wrangler staat voor eind 2017, begin 2018 op de agenda. Naast de gebruikelijke benzine- en dieselmotoren wil Jeep zich ook toeleggen op het integreren van hybride technologie om de CO2-uitstoot van de populaire off-roader verder te drukken.

Mild Hybrid

Op het programma staat allereerst een mild hybrid-systeem waarbij een elektromotoren de brandstofmotor assisteert. Later volgt er ook een Hybrid Electric Vehicle (HEV), maar die komt pas na 2018. Dit model moet in tegenstelling tot de mild hybrid-variant wél een kleine afstand kunnen afleggen op de elektromotor. In de plannen spreekt Jeep overigens alleen over een vierdeurs Wrangler, maar een pick-up staat eveneens in de planning.

Ram 1500 en Pacifica

In dezelfde datasheet staat ook dat de nieuwe Dodge Ram 1500 over mild hybrid-technologie zal beschikken. Van de Chyrlser Pacifica volgt in een later stadium nog een plug-in hybrid met stekkeraansluiting.