Nieuws/Lifestyle
448877
Lifestyle

Gitarist van Vampire Weekend verlaat band

Gitarist, toetsenist en achtergrondzanger Rostam Batmanglij stopt bij de New Yorkse rockgroep Vampire Weekend. Batmanglij was in 2006 een van de oprichters van de band die sindsdien drie albums heeft gemaakt.

Op Twitter geeft Rostam dinsdag tekst en uitleg over zijn vertrek. Hoewel hij geen bandlid meer is, blijft de muzikant en songschrijver beschikbaar voor samenwerkingsprojecten met de band en frontman Ezra Koenig.

Rostam Batmanglij kiest voor een solocarrière als songwriter en producer. ''Ik kan niet eens uitdrukken hoeveel plezier ik beleef aan het schrijven van nummers, voor mezelf en voor anderen. Dat is heilig voor mij. Er komt zoveel fantastische muziek jullie kant op, het is mij allemaal even dierbaar. Het is een spannende tijd en ik voel me gelukkig dat ik dit nu met jullie mag delen."

Vampire Weekend kwam in 2013 met het derde album Modern Vampires of the City. Sindsdien hebben de bandleden andere projecten gedaan buiten de band om, zo werkte frontman Ezra Koenig samen met Karen O en Major Lazer. Bassist Chris Baio kwam vorig jaar met een soloalbum.

In 2013 trad Vampire Weekend op tijdens het Vlaamse Rock Werchter, De Wereld Draait Buiten in Amsterdam en stond de band in de Heineken Music Hall.