Nieuws/Lifestyle
448957
Lifestyle

Survivalshow op volle zee

RTL 5 komt vanaf 17 maart met een Nederlandse versie van The Raft. In het survivalprogramma moeten wekelijks vier deelnemers zien te overleven op twee reddingsvlotten, zonder eten of drinken.

Doel van deze loodzware, vijf dagen en vier nachten durende tocht op volle zee: het vaste land zien te bereiken met het vlot, dat amper twee vierkante meter groot is. Tijdens hun reis hebben de deelnemers slechts enkele hulpmiddelen tot hun beschikking, zoals een eenvoudige waterzuiveraar en een visdraad. Maar geen aas…

 

De avonturiers kennen elkaar niet overigens: pas op het vlot vindt de eerste ontmoeting plaats. Volgens RTL zijn de kandidaten geen survivalexperts of enorme avonturiers. ,,Het zijn mensen met hun eigen, unieke verhaal. De tocht is de ultieme test om zichzelf te bewijzen en sterker in het leven te komen staan. Als ze dit doorstaan kunnen ze alles aan”, zo stelt een woordvoerder van de zender.

 

The Raft is gebaseerd op de gelijknamige serie die werd uitgezonden op National Geographic en wordt geproduceerd door Zodiak Nederland.