Nieuws/Lifestyle
449148
Lifestyle

Volgende Kia Rio komt ook als sportieve GT

AMSTERDAM - Kia grijpt de Autosalon van Parijs 2016, die van 1 tot en met 16 oktober wordt gehouden, aan om de volgende generatie Rio te presenteren. De compacte hatchback gaat vervolgens volgend jaar in de verkoop. Net zo nieuw als de Rio zelf zal een GT-sportversie zijn.

De aanduiding GT is niet nieuw voor Kia. De Zuidkoreaanse autobouwer plakt de letteraanduiding al op de Cee'd. Zoals met dat model het geval is, zal ook voor de Rio de GT-versie het topmodel vormen. De hatchback krijgt een turbomotor onder de kap, die waarschijnlijk afgeleid is van het blok in zijn grotere en zwaardere broer. De krachtbron heeft een cilinderinhoud van 1,6 liter en levert mede door zijn directe inspuiting een vermogen van dik 180 pk. Daarmee is de compacte Rio ongeveer 20 pk minder sterk dan zijn grote broer.

2018

Kia legt momenteel de laatste hand aan de nieuwe generatie Rio. De auto wordt al deze zomer voor het eerst getoond. Het eerste publieksoptreden volgt op de Autosalon van Parijs, die van oktober wordt gehouden. De levering start vervolgens in 2017. De GT wordt een jaar later aan het gamma toegevoegd.