Nieuws/Lifestyle
449169
Lifestyle

Eerste Ferrari F60 America eindelijk afgeleverd

AMSTERDAM - De gefortuneerde kopers van de Ferrari F60 America hebben er lang op moeten wachten, maar de levering van de tot tien stuks gelimiteerde open tweezitter gaat eindelijk van start. Volgens de site GT Spirit had dealer Ferrari of San Francisco de eer om het allereerste exemplaar af te leveren.

Alle limited editions van Ferrari op een rij

Slechts tien stuks en dan allemaal bestemd voor de Amerikaanse markt, die, zoals de autobouwer al in de naamgeving van de sportwagen verpakt, voor Ferrari precies 60 jaar bestaat. De open tweezitter werd alweer in oktober 2014 tijdens een Ferrari-clubevenement voorgesteld. Het eerbetoon voor de zestigste verjaardag van Ferrari-import in de Verenigde Staten is gebaseerd op de F12berlinetta.

NART

Als inspiratie voor de samenstelling van de sportwagen diende de 1967 Ferrari 275 GTS4 NART Spider, zo geeft Ferrari op. Uniek voor de sportwagen is het open dak. De auto is feitelijk een spider. Er wordt wel een softtop meegeleverd, maar dat is voor noodgevallen. Ferrari adviseert om het linnen kapje erop niet harder dan 120 km/h te rijden. Om het Amerikaanse karakter van de jubilerende Ferrari te benadrukken is de sportwagen uitgevoerd in een kleurenschema van het aloude North American Racing Team. Over de blauwe carrosseriekleur loopt een witte striping met rode bies. Ook binnenin voeren twee tinten de boventoon, rood en zwart. Exclusiviteit mag wat kosten. De sportwagens zijn voor 2,5 miljoen dollar per stuk verkocht, wat hem tot de duurste nieuwe straatauto van Ferrari ooit maakt.