Nieuws/Lifestyle
449249
Lifestyle

Eva van der Gucht in buitenlandse film

Actrice Eva van der Gucht maakt binnenkort haar debuut in een niet-Nederlandstalige film.

De Belgische actrice heeft vorig jaar in Chili opnames gemaakt voor het Frans-Spaanse project Mirage d'Amour. In het liefdesdrama, dat zich afspeelt in een Chileens mijnwerkersdorpje aan het begin van de twintigste eeuw, vertolkt zij de rol van een Duitse prostituee. Dat vertelde Van der Gucht maandag bij de presentatie van de musical Sky, waarin zij ook een hoofdrol vertolkt.

 

"Ik had heel hard geoefend op mijn Spaans. Maar het lokale Chileense accent bleek veel gemakkelijker te zijn dan de 'gracias' die ik mezelf had aangeleerd." De film is binnenkort in Belgie te zien.

 

Overigens ambieert Van der Gucht niet heel bewust een internationale carrière. Zij heeft in Nederland en België op dit moment nog genoeg werk. "Alleen als Woody Allen belt, laat ik alles vallen en ren ik naar Hollywood", bekent ze. De actrice speelde zestien jaar geleden in de tragikomedie Iedereen beroemd, die een Oscarnominatie in de wacht sleepte.

 

Streng doch rechtvaardig

 

In Sky speelt zij de rector van het hoofdpersonage, een getroebleerd tienermeisje. Eerder speelde Van der Gucht ook een juf in hitfilm Achtstegroepers huilen niet. "Blijkbaar kleeft dat aan mij: die uitstraling van streng doch rechtvaardig", lacht ze. "Ik heb wel eens acteerworkshops gegeven, dus ik ken wel het gevoel van eigen ervaring doorgeven aan jonge mensen. Ik zou het best leuk vinden om vaker les te geven in het vak dat ik beoefen, maar daar moet je veel tijd en energie in stoppen."

 

De actrice zingt in de musical een nieuw nummer van Marco Borsato en John Ewbank. "Ik had met alle plezier alle liedjes willen zingen", lacht ze. "Ik ben een enorm appreciator van zijn werk en zijn carrière. Hij is iemand die zijn nek durft uit te steken, die nieuwe dingen durft te proberen, zoals dit project. Tegen dat soort mensen zeg je nog sneller 'ja' dan tegen mensen die dat niet doen." Ook in België, waar Van der Gucht geboren is, is Borsato een van de grootste artiesten. "Hij verkoopt het Sportpaleis net zo snel en gemakkelijk uit als Clouseau."