Nieuws/Lifestyle
449273
Lifestyle

Lone van Roosendaal in Borsato-musical

Onder meer Lone van Roosendaal is toegevoegd aan de cast van de nieuwe musical Sky.

Lone van Roosendaal, Matteo van der Grijn, Joel de Tombe en Eva van der Gucht vertolken rollen in de nieuwe Nederlandse musical Sky. Dat maakte regisseur Bobby Boermans maandag bekend. De musical bevat liedjes van zanger Marco Borsato.

 

Eerder werd al gemeld dat de 22-jarige Lisse Knaapen de titelrol vertolkt. Het stuk vertelt over een tienermeisje dat wordt gepest en in een fantasiewereld vlucht. De voorstelling, die vanaf half maart in Theater Amsterdam te zien is, maakt onder meer gebruik van 3D visuals, zodat het publiek volgens de makers "deel uitmaakt van de dromen van Sky".

 

Van Roosendaal en Van der Grijn spelen de ouders van Sky. Van der Gucht vertolkt de rol van rector en De Tombe speelt een drugsdealer waar Sky mee in aanraking komt.

 

Lone van Roosendaal won vorige week nog een Musical Award voor haar rol in de Annie M.G. Schmidt-musical Heerlijk duurt het langst. Matteo van der Grijn speelde jarenlang de hoofdrol in musicalsucces Soldaat van Oranje. Joel de Tombe is bekend van zijn deelname aan Idols en zijn rol in de musical Hair.

 

Voor de Belgische actrice Eva van der Gucht is het haar eerste grote musicalrol. Zij speelde verder onder meer in de film Iedereen beroemd, die werd genomineerd voor een Oscar, en in de serie Singles. Volgens producent Robin de Levita kwamen acteurs uit heel Europa af op de audities.