Nieuws/Lifestyle
449304
Lifestyle

’PowNed achter Prem’

Publiciteitsstunt of niet, PowNed staat achter Prem Radhakishun die op Radio 1 vannacht in zijn programma Zwarte Prietpraat volledig losging tegen de publieke omroep. ,,Als hij elke maandag zoveel publiciteit weet te genereren, voldoet hij ruimschoots aan de eisen die wij aan hem stellen”, zegt PowNed-voorman Domique Weesie.

Radhakishun kondigde afgelopen nacht live aan het bestel van binnen uit op te willen blazen. Hij haalde uit naar de ’belastinggeldparasieten van de NPO’. Radio 1 noemde hij ’grootste gedrocht van de achterhaalde Oost-Europese staatskapitalistische gedachte’. En zo ging het nog twee uur door… Volgens Weesie heeft Radhakishun carte blanche. ,,Wat hij zegt is zijn mening, niet ons beleid. Maar hij mag zeggen wat hij wil.”

Weesie bevestigt dat de presentator 1375 euro bruto vangt voor de twee uurtjes die hij op Radio 1 mag vullen. Weesie nam vannacht nog tijdens de uitzending telefonisch en live op de zender contact op met Prem. ,,Omdat ik het heel slecht vond. Maar als ik zie dat er nu zoveel over hem wordt gepraat… Ik teken ervoor als het volgende week weer zo’n effect heeft.”

Jan Roos, die voorheen in de nacht voor PowNed Echte Jannen presenteerde, laat via Twitter weten: ,,Nu mag Prem alles slopen. Zo rolt PowNed, alles moet stuk (…) Wat is die club afgegleden.” Erik de Vlieger, die ook voor PowNed radio maakte, haalde in de uitzending van Prem juist uit naar de bazen van PowNed: volgens hem zitten dáár de zakkenvullers.

Een woordvoerster van NPO Radio laat weten niet te willen reageren op de zaak. ,,Dit lijkt meer iets tussen PowNed en Prem, daar laten wij het even bij.”