Nieuws/Lifestyle
449319
Lifestyle

Skoda breidt SUV-familie in razend tempo uit

Met een eenvoudig fotootje van een deels geopende garagedeur kondigt Skoda via Facebook aan een nieuw model op de Autosalon van Genève 2016 te presenteren. Het gaat om een nieuwe SUV. De vraag is welke van de drie?

Skoda maakt er geen geheim van. De ontwikkelingsafdeling van de Tsjechische Volkswagen-dochter werkt hard aan nieuwe SUV-modellen, die het huidige aanbod gaan verrijken. De een komt ónder de Yeti in het programma, de ander erboven. De nieuwelingen zullen binnen een jaar worden geïntroduceerd.

Het studiemodel op de Zwitserse autoshow moet het publiek reeds opwarmen voor de komst van de nieuwe SUV's. Naar verluidt zal Skoda kort voor de opening van de Geneefse beurs het conceptmodel onthullen. Dan weten we ook aan welk type Skoda prioriteit geeft.

Seat-partner

De ontwikkeling van het drieluik loopt synchroon met die van zustermerk Seat, dat momenteel geen enkele SUV te bieden heeft. De Spaanse divisie grijpt de Autosalon van Genève aan om zijn middelgrote SUV te presenteren. Deze broer van de Skoda Yeti, die al vrij snel in Tsjechië van de band zal komen te rollen, is de eerste telg. Vervolgens kom en er een grotere, zevenzits SUV en een kleiner type in het segment van de Ibiza.

Roomster

Binnen de Skoda-gelederen betekent de investering in de SUV-familie wel het einde voor de Roomster. De fabrikant ziet nauwelijks vraag naar de MPV. De productie van de Roomster is in mei vorig jaar al gestaakt.