Nieuws/Lifestyle
449878
Lifestyle

Volkswagen maakt nieuwe ontwikkelingsorganisatie bekend

AMSTERDAM - Volkswagen werkt in de toekomst naar aanleiding van de dieselaffaire met een transparantere organisatie. Automerk Volkswagen wordt opgedeeld in vier groepen, waarbij slechts één persoon de eindverantwoordelijkheid heeft over een groep.

Volkswagen voert in de toeokomst de afdelingen ‘Small’, ‘Compact’, ‘Mid- and Full-size’ en ‘BEV’. De Duitser Klaus-Gerhard Wolpert (59) krijgt de leiding over de ‘Small’-afdeling en wordt in feite verantwoordelijk voor de kleinere modellen van Volkswagen, zoals de Up en Polo maar ook voor toekomstige mini-SUV’s.

Voor de groep ‘Compact’ heeft Volkswagen Karlheinz Hell (52) aangesteld. Onder zijn verantwoordelijkheid vallen auto’s als de Golf, compacte sedans en stationwagons alsook compacte SUV’s. Elmar-Marius Licharz (45) heeft de supervisie over de afdeling ‘Mid- and Full-size’. Onder die groep vallen auto’s van de Passat tot de Sharan evenals de Touareg.

Dan hebben we nog ‘BEV’, een afkorting voor Battery Electric Vehicles. Op die afdeling worden auto’s met een elektrische aandrijflijn ontwikkeld. Momenteel heeft Volkswagen slechts twee elektromodellen: de e-Up en e-Golf. In de toekomst volgen er meer. De 41-jarige Christian Senger zwaait er de scepter.

De afdeling Strategy and Products Division ziet erop toe dat alle afdelingen goed met elkaar communiceren en samenwerken. Volkswagen hoopt met deze opzet dat fouten als het installeren van sjoemelsoftware in de toekomst niet meer kunnen ontstaan. Volgens Volkswagen heeft deze opzet een heldere structuur. Bovendien is het duidelijk wie er verantwoordelijk is voor welke projecten.