Nieuws/Lifestyle
450004
Lifestyle

Toyota RAV4 Hybrid stond in de wacht

RAAMSDONKSVEER - Pas halverwege de levenscyclus van de RAV4 voegt Toyota de Hybrid-versie aan het leveringsprogramma toe. Volgens de fabrikant is er eerst prioriteit aan de andere hybrideversies van de autobouwer gegeven.

Volgens een hooggeplaatste medewerker van de fabrikant had Toyota eenvoudig weg niet de mogelijkheden om de RAV4 Hybrid eerder aan het programma toe te voegen. Onder andere de Yaris Hybrid, Prius en Auris Hybrid eisten alle aandacht op en beperkten de productiecapaciteit voor de hybride-SUV op. Daardoor kon de fabrikant de RAV4 niet eerder op de markt brengen.

.

Eerste testnotities: Toyota RAV4 Hybrid

.

De auto staat inmiddels bij de Nederlandse dealers. De importeur heeft hoge verwachtingen van de motorisering, want het bedrijf gaat ervan uit dat twee op de drie verkochte RAV4's een Hybrid zal zijn. De resterende types verlaten met een een conventionele 2,0 liter verbrandingsmotor de showroom, aangevoerd door het benzinemodel. Van de RAV4 verkocht Toyota afgelopen jaar 400 stuks in Nederland. Voor dit jaar rekent het importbedrijf op een gelijk afzetcijfer.

C-HR

Met de RAV4 Hybrid in het programma heeft Toyota in Nederland vijf hybridemodellen te bieden, te weten de Yaris, Auris, Prius, Prius+ en RAV4. Later dit jaar introduceert de fabrikant een zesde type voor Europa, de productieversie van het studiemodel C-HR. De nieuweling wordt een sportief en dynamisch ogende crossover, die onder de RAV4 wordt gepositioneerd. Het model deelt zijn techniek met de fonkelnieuwe Prius en beschikt over dezelfde nieuwe bodemarchitectuur. Toyota stelt de uiteindelijke versie van de C-HR begin maart op de Autosalon van Genève 2016 voor.