Nieuws/Lifestyle
450007
Lifestyle

Zevenzits Volkswagen Tiguan is zo'n 20 cm langer

AMSTERDAM - Een half jaar na de marktintroductie zal Volkswagen een tweede carrosserievariant van de Tiguan presenteren. Het gaat om de verlengde uitvoering, die door zijn vergrote wielbasis onderdak kan bieden aan een derde zitrij.

De langere variant van de Tiguan zal standaard over vijf zitplaatsen beschikken. Het model biedt ten opzichte van de korte variant extra bagageruimte. Tegen meerprijs is het mogelijk om in de grotere laadruimte een achterbankje te krijgen. De derde zitrij biedt plaats aan twee personen, waardoor de Tiguan een zevenzitter wordt. De langere Tiguan zal een centimeter of 20 groter zijn dan zijn broeder, wat hem een lengte geeft van rond de 4,70 meter.

Amerikaanse markt

De verlengde Tiguan is hoofdzakelijk bedoeld voor de Amerikaanse en Chinese markt, maar komt ook in Europa op de markt. Met het model wil Volkswagen een alternatief bieden voor de fullsize-MPV's. Veel kopers van de ruimtewagens stappen over op een crossover of SUV. Komende herfst zal de levering starten. De vernieuwde korte Tiguan gaat in april in de verkoop. De auto werd alweer afgelopen september op de IAA in Frankfurt gepresenteerd. Voor de basis-Tiguan heeft de fabrikant de bekende viercilinder benzine- (125 tot 220 pk) en dieselmotoren (115 en 240 pk) aangekondigd. De Tiguan XL neemt het motorenpalet ongetwijfeld één-op-één over.