Nieuws/Lifestyle
450013
Lifestyle

TVR warmt publiek verder op

Voor een nieuwkomer weet de TVR-eigenaar Les Edgar het spelletje free publicity goed te spelen. De gefortuneerde autoliefhebber geeft weer een detail van zijn nieuwe sportwagen prijs. Het heeft inmiddels geleid tot meer dan 300 orders, zonder dat iemand de sportwagen heeft mogen bekijken.

Mochten er daadwerkelijk meer dan 300 orders voor de sportcoupé zijn genoteerd, dan krijgt TVR het de komende maanden druk. De autobouwer stelt later dit jaar voor het eerst zijn sportwagen voor, maar zal in aanloop naar die publieke lancering al potentiële kopers op een geheime locatie ontvangen om samen de sportcoupé te bekijken. Vermoedelijk stelt Edgar zijn eerste auto op het Goodwood Festival of Speed, dat in juni wordt gehouden, voor.

Lees hier meer over TVR

Ondanks dat Edgar nog geen auto heeft getoond en het eerste model nog niet in productie is, laat de zakenman al wel de volgende stap weten. Er komen vier modellen in tien jaar tijd. Allemaal sportwagens, verdeeld over coupé en cabrio. Optioneel zullen de types gebouwd worden op een carbon fibre chassis, dat vandaag bekend is gemaakt. Op de zogeheten Launch Edition wordt de lichtgewicht constructie standaard gebruikt. Voor de aandrijving op de achterste wielen zorgt een atmosferische V8, die voorin is geplaatst. Het blok levert 450 tot 500 pk. TVR kiest ervoor om zijn producten als pure sportwagen neer te zetten, wat tot uiting komt in de levering van een handbak en de aanwezigheid van een beperkt aantal rijassistenten. De eerste auto gaat in 2017 op een nog onbekende Engelse lokatie in productie.